Nyhetsbrev #9 IST

Om bara ett par veckor anländer de första personerna från den svenska kontingenten till jamboreeområdet, och några dagar efter är det er, ISTarnas, tur att anlända till Summit Bechtel Reserve. Vi heads of IST, Elin och Paul, kommer att finnas på lägerplatsen från den 16 juli och är alltså redan där då ni kommer. I detta nyhetsbrev finner ni information om hur och var vi kan hjälpa er under själva jamboreen. Mer detaljerad information med exakta klockslag med mera kommer i ett nyhetsbrev strax innan jamboreen.

Utskick under jamboreen

Vår ambition är att ni ska ha fått den mesta informationen ni behöver innan ni anländer till jamboreen. Det kan dock bli aktuellt med vissa informationsutskick, vilket kommer att ske via Whatsapp och eventuellt via nyhetsbrev som detta. För att få dessa informationsutskick från oss via Whatsapp behöver ni lägga till ett specifikt nummer i era Whatsapp-kontakter och sedan skicka ett meddelande till det numret med ert nummer. Alltså:
1) Lägg till +46 72-886 67 10 som kontakt i din telefon
2) Skicka ett meddelande via Whatsapp till numret ovan med ditt namn – om du inte lägger till detta nummer som kontakt i din telefon kommer du inte att kunna ta emot våra informationsutskick via Whatsapp.

Allas ansvar att sprida och tillgodogöra sig information

Vi vet att inte alla har Whatsapp eller smartphone, varför ni alla är ansvariga för att se till att alla era tältvänner får information om eventuella utskick. Bor ni tillsammans med er IST-arbetsgrupp och inte träffar några svenskar kan det vara en bra idé att någon gång ibland söka upp en svensk IST eller oss heads of IST för att ta del av eventuell information.

Var ni hittar heads of IST på dagarna

Vi kommer att befinna oss på olika platser på lägerområdet under dagarna för att ni ska kunna rådfråga oss, ta hjälp eller bara snacka lite. Vårt dagsprogram kommer att se lite olika ut innan respektive efter att övriga kontingenten anlänt till jamboreen den 22 juli. Exakta tider återkommer vi med. Specifikt schema för den 2 augusti återkommer vi också med. Ni hittar oss på följande platser:

18-21 juli:

 • Förmiddag: i basecamp Ephesus vid eller nära Meet and greet
 • Sen eftermiddag: i svenska HQ
 • Middag: i matsalen i basecamp Ephesus, samma tid varje dag, förhoppningsvis samma plats, med en svensk kontingentsflagga (middag gäller även den 17 juli)

22 juli-1 augusti:

 • Efter frukost: i basecamp Ephesus vid eller nära Meet and greet
 • Sen förmiddag: i svenska HQ
 • Sen eftermiddag: i svenska HQ
 • Middag: i matsalen i basecamp Ephesus, samma tid varje dag, förhoppningsvis samma plats, med en svensk kontingentsflagga

Andra kontaktvägar

Om ni vill komma i kontakt med oss heads of IST på annat sätt än IRL får ni antingen skriva till oss via Whatsapp på det nummer vi angivit ovan alternativt maila till jamboree@scouterna.se. Skriv INTE till oss på våra privata nummer, facebook eller liknande. Om det är brådskande kan ni ringa till det ovan angivna Whatsapp-kopplade numret 16 augusti till och med 2 augusti. Under dessa datum är  vi heads of IST på jamboreeområdet.

Vid brådskande händelser kommer det dagtid alltid att finnas någon annan från CMT i eller nära svenska HQ, med undantag för under de stora showerna. Vid riktigt akuta händelser ska ni alltid ringa jamboreens emergency number eller 911.

Kontakt med Svenska kontingenten från Sverige

Under vår vistelse i USA kommer det att finnas en “hemmakontingent”, det vill säga personer som från Sverige kommer att stötta kontingenten på olika sätt under resan. Det innebär för er och för era anhöriga att det är möjligt att det är någon från Scouternas kansli som svarar på era eventuella frågor eller stöttar er eller era anhöriga under arrangemanget/jamboreen, beroende på vad saken gäller.

Kontaktvägar till Svenska kontingenten och Scouterna i Sverige:
Telefon: 08-568 432 00
 (måndag 0930-11.30 och 13.30-16.00, tisdag-fredag 09.00-16-00)
E-post: jamboree@scouterna.se
Om ärendet är akut och utanför kontorstid: 08-568 432 22.

För att följa svenska kontingenten via sociala kanaler och hemsida:
Facebook: /jamboree2019se
Instagram: @jamboree_se
Hemsida: www.jamboree.se

Vem hjälper er med vad?

Förutom oss heads of IST och övriga CMT finns det mycket hjälp att få på jamboreeområdet. Här följer en grov beskrivning av vem som kan hjälpa er med vad:

 • För frågor om ditt jobb: prata med din team leader/arbetsledare
 • Om du är missnöjd med ditt jobb: prata med IST Experience Team som finns i Ephesus
 • Om ni behöver stöd att prata med eller hitta till er team leader eller IST Experience Team kan vi heads of IST stötta er i detta
 • Om du behöver sjukvård: sök upp sjukvården på lägerplatsen
 • Om du behöver stöd i någon form, praktiskt, känslomässigt eller socialt: prata med Listening Ear, de kommer att kunna hänvisa er rätt alternativt ta med sig frågan vidare
 • Ni är självklart välkomna till oss heads of IST om ni behöver prata om något eller bolla en fråga

Lite om incheckning till jamboreen

Det kommer in många frågor om vad som behövs vid incheckningen. Gällande Health History och kopia på betalning av jamboreeavgiften så har svenska kontingenten redan skickat in dessa uppgifter till jamboreeorganisationen, och ni behöver alltså inte uppvisa dessa.
Kom ihåg att Safe from harm ska vara genomförd innan ankomst till jamboreen. Om man inte gjort Safe from harm behöver den genomföras i samband med incheckning för att man ska kunna komma in på jamboreeområdet. Du behöver kunna uppvisa ditt intyg/certificate vid incheckning i fysisk form eller som bild på telefonen (pdf eller print screen). Ni kan läsa mer om Safe from harm i tidigare nyhetsbrev eller här: https://www.2019wsj.org/attend/ist-volunteers/training/
Ni kan läsa mer om incheckningen här: https://www.2019wsj.org/istcheckin/

Om shuttlebussar

Jamboreeorganisationen kommer att skicka ut information den 6 juli om shuttlebussar till och från jamboreen och alltså inte tidigare angivet datum. Håll ut!
Jamboreeorganisationen har också publicerat information om shuttlebussar på själva lägerområdet under jamboreen, det kan ni läsa om via denna länk.

Ses snart i USA!

Heads of IST Elin och Paul
Skicka ett mail till oss via jamboree@scouterna.se om du har frågor eller kommentarer.

Du gillar kanske också...